Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Vloerisolatie

Het isoleren van uw huis is belangrijk, het zorgt er namelijk voor dat er geen kou of vocht binnenkomt, waardoor u flink kunt besparen in de uitgaven. Besparen is dan ook de belangrijkste reden voor het goed isoleren van uw woning. Deze kostenbesparing komt op meerdere manieren tot stand. Zonder vloerisolatie kan er bijvoorbeeld vocht uit de kruipruimte omhoog komen. Op de begane grond kunt u dit gaan zien in de vloer. Lelijke vochtplekken en krommend hout kunnen het gevolg zijn van een slechte vloerisolatie. Daarnaast voelt de vloer minder koud aan wanneer deze goed geïsoleerd is. Hiermee kunt u besparen op de energierekening. In dit artikel worden de mogelijkheden en de voordelen van vloerisolatie verder toegelicht.

Geen koude vloer meer

Het isoleren van uw vloer zorgt er voor dat deze gemiddeld 3 tot 4 graden warmer aanvoelt dan een niet-geïsoleerde vloer. Tevens wordt de warmte beter over de vloer verdeeld en heeft u minder last van tocht. Deze voordelen hebben niet alleen te maken met de warmte in uw huis, maar ook met de energiekosten. Wanneer het warmer en droger is in uw woning, is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Zowel in de zomer als in de winter. Met een goed geïsoleerde vloer kunt u dus flink besparen op de energierekening. Investeren in goede vloerisolatie kan u op termijn flink geld opleveren.

Vloerisolatie met Pur schuim

Eén van de meest gebruikte materialen bij vloerisolatie op de begane grond is Pur. Dit bouwmateriaal is ook bekend voor het isoleren van spouwmuren, al wordt daarbij gewerkt met een andere samenstelling van het schuim. Bij Pur isolatie wordt het materiaal direct onder de begane grondvloer aangebracht. Het is belangrijk dat het schuim goed uitgespreid wordt over de oppervlakte van de vloer, zodat de vloerisolatie optimaal is. Het grootste voordeel van Pur isolatie is de kwaliteit van het materiaal. Door de samenstelling laat het geen lucht en vocht door. Dit houdt in dat er geen vocht vanuit de kruipruimte omhoog kan komen en dat het niet zal gaan tochten. Tevens neemt Pur weinig ruimte in en blijft de kruipruimte te allen tijde bereikbaar.

Vloerisolatie met glas- en steenwol

Twee andere veel gebruikte materialen bij vloerisolatie zijn glas- en steenwol. Deze materialen worden verwerkt in speciale isolatieplaten die gemakkelijk aan te brengen zijn door de doe-het-zelver. Dit materiaal wordt vaak ingezet als vloerisolatie voor een zoldervloer omdat één van de belangrijkste eigenschappen de onbrandbaarheid is. Daarnaast zijn glas- en steenwol waterafstotend, waardoor er geen vochtplekken in de vloer zullen ontstaan. Een mogelijk nadeel van vloerisolatie met glas- en steenwol kunnen de naden en kieren zijn. Deze materialen worden aangebracht in de vorm van platen en dekens en daarmee is het onmogelijk om alle gaatjes keurig op te vullen. Hierdoor is het mogelijk dat er lucht omhoog komt, wat de temperatuur in huis, weliswaar minimaal, kan verlagen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte van een ervaren bedrijf bij u uit de regio die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de isolatie van uw vloer. U ontvangt dan maximaal 6 offertes van bedrijven bij u uit de regio.

Vloerisolatie is belangrijk voor de temperatuur in huis en voor kostenbesparing. Een goed geïsoleerde vloer met Pur, glas- of steenwol zorgt voor meer warmte en minder vocht in uw woning.
Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.