Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Glasisolatie

Het isoleren van woningen was vroeger niet de eerste prioriteit bij het bouwen van woningen. Met als gevolg dat er nog steeds duizenden huizen bestaan met enkel glas. Wanneer u woont in een dergelijk huis zult u merken dat de stookkosten veel hoger liggen dan bij een woning met dubbelglas. Dit heeft te maken met de isolatie van uw huis. Glasisolatie zorgt niet alleen voor meer warmte, maar hangt ook samen met de energiekosten. Immers, hoe meer warmte uw huis vasthoudt en hoe minder kou er binnenkomt, hoe minder geld u kwijt bent voor het opstoken van de kachel.

Dubbelzijdig glas

In plaats van dubbelzijdig glas wordt ook vaak ‘dubbel glas’ gebruikt in het vakgebied. Hiermee wordt bedoeld dat er twee ruiten worden geplaatst met daartussen een ruimte, de spouw. Deze spouw is bij ideale glasisolatie 15mm breed. Dit zorgt namelijk voor de best mogelijke warmte-isolatie werking. Bij gewoon dubbelglas is de spouw opgevuld met droge lucht. Bij glasisolatie op deze manier is het belangrijk dat de lucht tussen de ruiten droog is om condensvorming te voorkomen. Treedt er toch condens op tussen de ruiten, dan kunt u overwegen om de overige isolatie van uw huis te optimaliseren en te kiezen voor een nog betere ventilatie.

HR++ glas

Glasisolatie kunt u ook laten uitvoeren met speciaal HR++ glas (Hoog Rendement). De plusjes geven vervolgens aan hoe goed het materiaal is, waarbij meer plusjes meer kwaliteit betekent. Het verschil met gewoon dubbel glas is de substantie waarmee de spouw is opgevuld. Bij dubbel glas is deze opgevuld met droge lucht, bij HR++ glas bevindt zich hier het Argon-gas. Dit edelgas heeft uitstekende isolerende eigenschappen en zorgt er voor dat de glasisolatie beter is dan bij gewoon dubbel glas. Overigens is het niet automatisch beter om HR++ glas te gebruiken dan dubbel glas. Dit hangt namelijk van de locatie en de situatie van uw woning af. Wij raden u aan om u zich hierover van te voren te laten inlichten.

Coating of niet bij glasisolatie?

Glasisolatie is ook verkrijgbaar met een speciale coating. Deze coating kan worden aangebracht bij het HR++ glas. Deze speciaal aangebrachte laag zorgt er voor dat de warmte van buiten wordt weerkaatst en dus niet de woning binnenkomt. Tegelijkertijd wordt wel het licht van buiten doorgelaten, maar vanwege de coating komt niet al het licht uw woning binnen. Vergeleken met dubbel glas zal uw huis bij HR++ glas met coating dus iets donkerder zijn. Echter, de verschillen zijn zo klein dat u dit niet zult merken zolang u de glasisolatie consistent toepast in uw woning. En uiteindelijk gaat het er bij glasisolatie om, om de temperatuur in uw huis aangenaam te houden en daarmee kosten te besparen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u een vrijblijvende offerte van een ervaren bedrijf bij u uit de regio die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor glasisolatie. U ontvangt dan maximaal 6 offertes van bedrijven bij u uit de regio.

Glasisolatie is belangrijk om de temperatuur in uw huis aangenaam te houden. Dubbel glas of HR++ glas helpen hierbij en zorgen voor de best mogelijke glasisolatie.
Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.