Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Gasbesparing berekenen na isolatie


€ 0,00
Met het isoleren van jouw woning kun je potentieel een hoop besparen op jouw gasverbruik. Isoleren is goed voor de portemonnee, het woongenot en het milieu. Echter zit aan het isoleren van de woning ook een prijskaartje. Hoeveel je moet uitgeven hangt van vele factoren af. Bijvoorbeeld het soort woning, het bouwjaar van de woning en wat er al is gedaan aan isolatiemaatregelen. Gelukkig helpt de overheid mee en zijn er subsidies te verkrijgen. Zowel landelijke als bij jou in de gemeente. Het rendement is ook weer afhankelijk van veel factoren. De eerder genoemde zaken, maar ook of het een koude winter is of juist warm en de gasprijs. Woon je in een stad, op het platteland of aan het water? Al die factoren spelen een rol in het gasverbruik.

Vloerisolatie

Het isoleren van de vloer kun je het beste doen tegen de onderkant van de vloer aan. Dus als je in de kruipruimte zit tegen het plafond. Lukt dat niet omdat de kruipruimte niet hoog genoeg is, dan zou je isolatiemateriaal op de vloer kunnen leggen, zoals “chips”. Dat is minder efficiënt maar het is nog steeds de moeite waard. Je bent erg afhankelijk van de ruimte onder de vloer.

Spouwmuurisolatie

Het isoleren van de spouwmuur levert een grote bijdrage aan het verminderen van het gasverbruik. Dit is echter wel afhankelijk van het bouwjaar van de woning.

Als jouw huis gebouwd is In de periode van 1920 tot 1975 dan is het zeer zeker rendabel. In de periode van 1975 tot 1991 is er sprake van een matige spouwmuurisolatie en kan het rendabel zijn. Het loont om te kijken wat de status is van de isolatie in de spouw. Vanaf 1991 zijn zo goed als alle huizen goed geïsoleerd. (Bron Milieu centraal)

Glasisolatie

Als je je glas wil laten vervangen dan zijn er twee mogelijkheden, namelijk HR++ glas of het nog betere Triple glas. De hoogte van de besparing die je daarmee verkrijgt is afhankelijk van daar waar je vandaan komt. Had je al (oud) dubbel glas of nog enkel glas.

Bij triple glas moet je er in elk geval rekening mee houden dat er bijkomende kosten zijn. Triple glas is veel breder dan dubbel glas en daarom moeten de kozijnen ook worden aangepakt. Van enkel naar HR++ glas is dit uiteraard ook het geval.

Ook voor het vervangen van glas is subsidie te verkrijgen vanuit de overheid. Er zit vaak wel een minimum aantal m2 aan verbonden.

Dakisolatie

De gasbesparing van het isoleren van het dak is afhankelijk van een aantal factoren. Ook hier zie je dat het bouwjaar veel impact heeft, maar ook of het een plat of schuin dak betreft. Is de zolderruimte verwarmt, dan levert dat meer op dan een onverwarmde ruimte.

In de berekening hebben we hier rekening mee gehouden en gaat het om gemiddelden.

Naden en kieren

Een goedkope en eenvoudige manier om gas te besparen is het dichten van naden en kieren. Bij de plaatselijke bouwmarkt zijn bijvoorbeeld tochtstrips te koop die eenvoudig aan te brengen zijn.

Besparing

De berekening op deze pagina geeft een indicatie van jouw besparing wanneer je jouw huis gaat isoleren. De kosten kunnen oplopen maar gelukkig zijn er ook subsidies beschikbaar. De opbrengst is afhankelijk van veel factoren, zoals jouw woning, de buitentemperatuur en de gasprijs.

Je bespaart het meest op een koude dag met een hoge gasprijs.

Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.