Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Naden en kieren

Geen enkel huis wordt opgeleverd zonder naden en kieren. Deze openingen treden op bij ramen en deuren, het dak en de vloer. Naden en kieren zorgen voor warmteverlies in uw woning. Het werkelijke warmteverlies is minimaal, maar doordat het tocht voelt het kouder aan en zult u eerder geneigd zijn de thermostaat een graadje warmer te zetten. Uiteraard kost dit meer energie en dit ziet u terug in de portemonnee. Het is beter om te kijken naar een structurele oplossing: het dichten van de naden en kieren. Deze vorm van isolatie zorgt voor minder kou in uw huis en na een eenmalige kleine investering zult u kosten gaan besparen.

Zelf naden en kieren dichten

Het dichten van naden en kieren kunt u gemakkelijk zelf doen en bespaart u ongeveer €50,- per jaar volgens Prijspeil 2013. Het aanschaffen van de isolatiematerialen is een eenmalige investering die u in de loop der jaren eenvoudig zult terugverdienen door de energiebesparing. Wel is het belangrijk dat u de juiste materialen gebruikt op de juiste plekken in huis. Voor het isoleren bij deuren en ramen gebruikt u tochtbanden en tochtstrips. Deze zorgen er voor dat de kou buiten blijft en dat uw huis extra goed geïsoleerd wordt. Voor het dichten van naden en kieren bij de vloer, het dak en de gevel is het beter om tochtstrips, kit en schuim te gebruiken. Op deze locaties heeft u immers materiaal nodig dat waterafstotend werkt.

Kruipluik, brievenbus en buitendeur

Bepaalde plaatsen in huis zullen altijd naden en kieren vertonen. Maar dit is eenvoudig op te lossen met isolatiematerialen. Voor het kruipluik kunt u dezelfde tochtbanden en tochtstrips gebruiken als bij de ramen en de deuren. Een eventuele kier onder de buitendeur kunt u het beste afdekken met een tochtborstel. Deze zijn bij elke bouwmarkt te koop en naar grootte te bewerken. Deze tochtborstel vermindert de luchtstroom die onder de deur doorkomt. Met een brievenbusborstel zorgt u er vervolgens voor dat er via de brievenbus ook geen lucht meer uw huis in komt. Hoe minder tocht, hoe minder kou en hoe lager de energierekening aan de eind van het jaar.

Binnendeuren

Veel mensen denken dat ze voor een goede isolatie de naden en kieren van alle ramen en deuren moeten afdekken. Dit is onjuist. Het is belangrijk om onder de binnendeuren een ruimte van 2cm open te laten voor een goede ventilatie. Binnenshuis is het belangrijk dat de lucht goed kan circuleren door de verschillende ruimtes. Wanneer u de kieren onder de binnendeuren afdekt wordt het moeilijker om in elke ruimte van uw woning frisse lucht te krijgen. De tochtstrips en tochtbanden voor naden en kieren brengt u alleen aan op ramen en deuren aan de buitenzijde van uw huis.

Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.

Het opvullen van naden en kieren voorkomt tocht in uw woning. Hierdoor voelt het minder koud aan, is uw huis beter geïsoleerd en bespaart u op stookkosten vanwege de betere temperatuurhuishouding.
Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.