Woningisolatie.net

Home Kruipruimte isolatie Dakisolatie Vloerisolatie Glasisolatie Spouwmuurisolatie Naden en Kieren

Radiator ventilator

Sneller warm en minder gasverbruik met een radiator ventilator
Met een radiator ventilator breng de de ruimte sneller op temperatuur. Daardoor kun je wel 10% tot 20% besparen op jouw gasverbruik voor het verwarmen van jouw woning.
De ventilator schakelt zichzelf aan en uit wanneer de radiator warm of koud wordt.
Geschikt voor enkele en dubbele radiatoren.

Werking radiator ventilator

De ventilatoren breng je eenvoudig met magneten aan op de radiatoren van jouw woning. Wanneer de radi-atoren aan gaan om het huis te verwarmen, detecteert de temperatuurgevoelige schakelaar van de ventila-tor dit. De radiator zal aan gaan en hierdoor de warmte sneller verspreiden in de ruimte. De ruimte wordt dus versneld verwarmd en daardoor is er minder energie nodig.

Er zijn ventilatoren beschikbaar voor standaard, enkele en dubbele radiatoren. Ook voor een convectieput zijn ze bruikbaar. De stroom die wordt gebruikt door het apparaat is verwaarloosbaar.

Opbrengst radiator ventilator

De producenten geven aan dat er met de ventilatoren tot wel 22% kan worden bespaard op het gasverbruik. In hoeverre dat waar is kunnen wij niet beoordelen, maar als het de helft is dan is het met de huidige ener-gieprijzen al snel rendabel om deze ventilatoren aan te schaffen.

Stel je verbruikt per jaar 2.000 m3 aan gas. Dan verbruik je +/- 80 procent hiervan aan het verwarmen van je huis, dus 1.600 m3. Wanneer je dan 10% kunt besparen op je gasverbruik voor het verwarmen zit je op 160 m3 per jaar (ofwel 320 m3 per jaar wanneer je van 20% uitgaat). Met een gasprijs van € 3,00 per m3 bespaar je dus € 480,-.
Gasbesparing berekenen Door bewust om te gaan met de verwarming van jouw huis kun je veel besparen op de energierekening. Bereken nu zelf jouw besparing door bewust om te gaan met het verwarmen van je huis: Gasbesparing berekenen.

Wil je weten hoeveel je per isolatiemaatregel kunt besparen?Gebruik dan deze rekentool: Besparing na isolatiemaatregelen

Vrijblijvend advies? Wilt u een vrijblijvend gesprek met een ervaren bedrijf die gespecialiseerd is in het isoleren van woningen? Wij kennen de bedrijven in uw regio en kunnen u gratis in contact met hun brengen. Neem direct contact met ons op en geef aan om wat u graag geïsoleerd zou willen hebben.
Energie zelf opwekken Bespaar energie door te investeren in zonnepanelen, een zonneboiler, Particuliere windmolens of een warmtepomp. Lees meer over energie besparen.
Isolatie subsidie isolatie-subsidies worden verstrekt per gemeente en het is dus afhankelijk van die gemeente of er een subsidieregeling bestaat en wat er wordt vergoed. Op de site van energiesubsidiewijzer.nl kunt u eenvoudig achterhalen wat er voor uw gemeente aan subsidie wordt verstrekt.

Voor het laten uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning is er een verlaagd BTW tarief voor het uurloon. Het geldt allen voor de arbeidskosten en niet voor isolatiematerialen. Lees hierover meer op de site van de belastingdienst.